De wanhoop nabij

In 2005 besluiten Ismael en Ariela uit Ruisbroek om te gaan bouwen. Ze kiezen voor een half open bebouwing vlakbij hun ouders en de school van de kinderen. Ze nemen een architect onder de arm en die tekent hun droomwoning van om en bij 300 vierkante meter, met vier slaapkamers, een dakterras en veel licht.

Op de plannen ziet de woning er schitterend uit, maar het gaat helemaal fout bij het metselen. Al snel blijkt dat de metsers hun stiel niet kennen. Voor Ismael, die dakwerker is, is de maat vol wanneer de dakgoten geplaatst worden.

Uiteindelijk neemt het koppel een advocaat onder de arm. Er komt een expert naar de bouwwerf en zijn verslag slaat in als een bom: het huis is volledig verkeerd gemetst en daardoor instabiel. De woning moet onmiddellijk afgebroken worden. De architect is 30 % aansprakelijk, de metser 70 %. Maar deze laatste is niet verzekerd, wat betekent dat het gezin in het beste geval 60.000 euro van de 190.000 euro die ze betaald hebben via de rechtbank kan recupereren.

Het gezin is bankroet en woont daarom al meer dan vier jaar bij de schoonouders in. Kortom, Ismael en Ariela betaalden 190.000 euro voor een woning die volledig afgebroken moet worden omdat er geen rekening gehouden is met de stabiliteit van het huis.

Terwijl Pascale Naessens en Peter Vermeulen het gezin een nieuw huis proberen te geven, zoekt Philippe Smets de architect en de metser op.


Rega Bouw (www.regabouw.be)

Steylaerts (www.steylaerts.be)

Kova (www.kova.be)


mitsubishi-motors.be
eurorent.be
federale.be
vcb.be
recticelinsulation.be
kvik.com
gelko.be
luypaert.com
pagidak.be
kova.be
vanlooprojects.be
smeg.be
luckx.be