Karaoke-zanger in de clinch met buurvrouw

Deze week trekt ‘Recht door Vlaanderen’ naar Vollezele en Sint-Truiden. Filip Van Hende gaat er bemiddelen bij twee conflicten, één over geluidshinder en één over een geschil rond een puppy.
             
In het anders zo rustige Vollezele is de idyllische stilte van de Beukenlaan sinds kort danig verstoord. Buurman Rafael is een enthousiast karaokezanger. Buurvrouw Lena is de zangoefeningen van Rafael beu. Maar er is meer aan de hand dan het geluidsprobleem. Buurvrouw Lena is erg klein van gestalte en daarvoor wordt ze naar eigen zeggen geplaagd door haar buurman Rafael.
             
In Sint-Truiden maakt de bull terriër pup Guusje het onderwerp uit van een ernstig geschil tussen  kweker Patrick en klant  John. Beide partijen beschuldigen elkaar van oneerlijke praktijken. De kloof tussen kweker Peeters en de familie Koster lijkt onoverbrugbaar.
               
In een poging om  beide partijen met elkaar te verzoenen, nodigt meester Van Hende hen uit op een hoorzitting. Als hij ze niet kan verzoenen, velt hij via de zogenaamde arbitrage een vonnis. Voor de start van de hoorzitting tekenen beide partijen dan ook een arbitrage overeenkomst Hiermee geven ze meester Van Hende de toestemming om een bindende uitspraak te doen in hun geschil. Zijn uitspraak is wettelijk bindend voor de twee partijen.
 
Een maand na de uitspraak gaat ‘Recht door Vlaanderen’ kijken of de partijen hun afspraken of de uitspraak van meester Van Hende naleven.