Race tegen de klok met Elisa, Joke en Zoë

26/01/2015 - 18:34

Na een eerste overwinning van de jeugd, strijden in de tweede aflevering van Beat da Bompaz vanavond opnieuw drie nieuwe bompaz en drie jonge bekende Vlamingen voor de eer van hun generatie.

“Mannen of vrouwen, dat maakt niet uit, we kunnen ze allemaal aan.”, klinkt het strijdlustig bij de bompaz. Meteen gevolgd door“Wauw.” “We zagen daar drie knappe vrouwen afkomen met alle drie lange benen. Onze harten begonnen meteen sneller te slaan.” Het mag duidelijk zijn: Modellen Zoë Van Gastel (30), Joke van de Velde (35) en Elisa Guarraci (23) hebben flink wat in de strijd te gooien.

Maar ook zij zijn onder de indruk: “Ons beeld van bompa’s komt helemaal niet overeen met de mannen die hier tegenover ons staan ”.Onder het toeziend ook van Evi Hanssen nemen beide generaties het in drie individuele proeven tegen mekaar op, om een voordeel te winnen bij de finale groepsproef: de stoere, moeilijke, avontuurlijke maar o zo amuante Strongmanrun. Elke seconde telt dus. “Alle tijden van de 4 proeven worden opgeteld en het team dat er uiteindelijk het minst lang over heeft gedaan, mag zich een week lang de sterkste generatie noemen.”, aldus Evi.

Ontdek meer over Beat da Bompaz

Nieuwe fragmenten

Beat da bompaz programma info

In het tweede seizoen van Beat da Bompaz dagen een nieuwe lading straffe 65-plussers de bekende jeugd van tegenwoordig negen weken lang uit in een reeks vermakelijke en spannende duels. Voor eens en voor altijd willen da Bompaz komaf maken met de vooroordelen die er bestaan over senioren en strijden ze vol overgave voor de eer van hun generatie. Per aflevering geven drie Bompaz - zowel vrouwen als mannen - het beste van zichzelf in drie individuele proeven tegen 3 jonge bekende Vlamingen, om zo voordelen te sprokkelen om nog gewapender aan de finale groepsproef te verschijnen. Wie die wint, mag zich die week de sterkste generatie noemen.

In dit tweede seizoen zitten een aantal opvallende nieuwigheden: elke week staan de proeven in het teken van 1 overkoepelend thema: de Highland Games, de vier natuurelementen, de Olympische Spelen, paardenkracht, zwaartekracht, circus,… Stuk voor stuk zijn de proeven bestaande disciplines en bovendien nemen de kandidaten voor de afsluitende groepsproef deel aan een bestaand evenement. De bommaz en bompaz  tenslotte, zijn niet langer kampioenen in hun discipline maar straffe allrounders, 65-plussers die in hun familie en vriendenkring bekend staan als straffe senioren. 

Net zoals vorig seizoen leidt Evi Hanssen de spannende proeven in goede banen en probeert ze het fanatieke enthousiasme van zowel het jonge als het oudere geweld in te tomen… of net niet.

“Eigenlijk is het onlogisch: we leven in een maatschappij die steeds grijzer wordt, en tegelijkertijd dwepen we met jeugdigheid. Oud omschrijven we als grijs en rimpels. Bij jong denken we aan fris en knap. Wel, in Beat da Bompaz worden die vooroordelen door elkaar geklutst. Het resultaat is opnieuw een spannend én vermakelijk seizoen van Beat da Bompaz vol humor, ontroering en teamspirit. Want naarmate je ouder wordt, word je wijzer... Maar niet minder competitief.”

 

Extra