Help mee de olifant beschermen

Als je net als Koen de Afrikaanse olifant wil beschermen, dan kan je dat doen door één van de organisaties te steunen waar “Project K” mee heeft samengewerkt. 

Pro Track
De Protrack Anti-Poaching Unit was de eerste private anti-stropers eenheid in Zuid-Afrika. Ze werd in 1992 opgericht om het afslachten van dieren in natuurreservaten te verhinderen. Je kan bij hen dertig dagen lang een trainingsprogramma volgen, maar je kan Protrack ook financieel steunen via de deze link

Save The Elephants
Deze kleine organisatie is over de hele wereld de belangrijkste als het om de bescherming van olifanten gaat.  Ze bestaat al twintig jaar en is specifiek opgericht om de olifant in heel Afrika te bestuderen en te beschermen. De organisatie bestaat hoofdzakelijk uit wetenschappers, dierenartsen, locals en vrijwilligers die ingeschakeld worden bij verschillende projecten. 
Als je deze organisatie wil steunen, dan kan via deze link.  

Game Rangers International (Zambia)
Game Rangers International werd in 2008 opgericht om de lokale bevolking rond het Kafue National Park bij te staan in het beschermen van de natuurlijke rijkdommen van het park. Het Elephant Orphanage Project (EOP) is een van hun initiatieven. Hiermee proberen de Game Rangers om weesolifantjes op te sporen, ze op te vangen en te verzorgen totdat ze klaar zijn om zelfstandig in het wild te overleven.  
Game Rangers International kan je steunen via deze website

 

 

Meer video's van Project K