Prinses Esmeralda: “Mijn moeder was geen gemakkelijke”

06/11/2015 - 16:08

Royalty brengt zondag een uniek portret over prinses Esmeralda, de tante van koning Filip. Zij is de dochter van koning Leopold III en prinses Lilian. Ze ontvangt Jo De Poorter in haar woning in Londen. Ze vertelt er openhartig over haar kindertijd en hoe ze nu door het leven gaat als prinses en ‘dochter van’.

Koning Leopold was nog maar 34 jaar toen in 1935 zijn vrouw koningin Astrid (29) bij een auto-ongeval omkwam. Hij bleef alleen achter met drie kinderen: Josephine Charlotte, Boudewijn en Albert. Later ontmoette hij Lilian Baels. Met haar kreeg hij ook drie kinderen: Alexander, Marie-Christine en Marie-Esmeralda. Die laatste geeft haar ongezouten mening en vertelt aan Royalty hoe haar moeder écht was. “Ze was streng, maar het leven heeft haar zo gemaakt. Ze werd onrechtvaardig behandeld.”

Een koninklijke prinses, maar met beide voeten op de grond. U ziet het zondag in Royalty om 18u20 bij VTM.

Ontdek meer over Royalty

Nieuwe fragmenten

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.

Extra