PRIMEUR: Zo zien de nieuwe pop-uprestaurants eruit!

Sinds vanmorgen heerst er heel wat bedrijvigheid op het Stationsplein in Kortrijk, de Gedempte Zuiderdokken in Antwerpen en C-mine in Genk. De drie pleinen werden één voor één klaargemaakt voor de installatie van twee gloednieuwe pop-uprestaurants. De twee pop-ups staan dit jaar voor het eerst samen op één plein, pal naast elkaar. Met de opbouw van de pop-uprestaurants wordt alles in gereedheid gebracht voor de start van Mijn Pop-uprestaurant 2016 op dinsdag 1 maart bij VTM.

De imposante constructie, goed voor twee restaurants met elk een eigen terras, bestaat uit 26 units en heeft een totale oppervlakte van 840 m². Het geheel wordt bekleed met 14.500 m hout. Elk restaurant beschikt over een eigen afvalwaterfiltering. Om de zes pop-ups, verspreid over de drie pleinen, tijdig klaar te krijgen, wordt er met man en macht ongeveer 5800 uren gewerkt. De units wegen 2500 kg per stuk en er zijn per stad 13 uitzonderlijk vervoertransporten nodig.

De volgende weken worden de imposante constructies getransformeerd tot twee verrassende restaurantconcepten. Dit jaar worden er per stad telkens twee restaurants op één plein gebouwd. De duo’s zullen onderscheidend moeten zijn, want de toegangsdeur en de terrassen van beide restaurants, liggen werkelijk naast elkaar. Slaan de duo’s de handen in elkaar of barst de concurrentiestrijd meer dan ooit los?

Benieuwd naar hoe het er zal uitzien? Hieronder kan je de eerste 3D-beelden alvast bekijken. Een filmpje vind je terug op onze facebookpagina. 

 

 

 

Meer video's van Mijn Pop-uprestaurant!