Piet Huysentruyt en VTM nemen afscheid van elkaar

12/06/2013 - 13:48

Piet Huysentruyt en VTM gaan in vriendschap uit elkaar. Dit hebben ze gezamenlijk beslist. Er liggen geen projecten meer op tafel waar zowel de chef als de zender het warm van krijgen. Piet Huysentruyt heeft in Vlaanderen het koken op de televisiekaart gezet en was de bezieler van talrijke succesvolle kookprogramma’s zoals 'Lekker Thuis', 'De Perfecte Keuken', 'Piets Pan', 'SOS Piet' en vele andere.

An Rydant, netmanager VTM: “Tussen VTM en Piet zijn er de afgelopen tijd veel gesprekken geweest over mogelijke projecten. Maar er waren er geen die beide partijen konden overtuigen. Het is jammer dat de wegen scheiden, maar de verdiensten van Piet worden er niet minder om. We willen Piet dan ook vanuit het hart bedanken voor zijn enthousiasme, gedrevenheid, vakmanschap en culinaire rock ’n roll tijdens de meer dan 20 jaar lange samenwerking en wensen hem alvast veel succes met zijn nieuwe restaurant Likoké en andere culinaire projecten.”

Piet Huysentruyt: “Ik wil VTM bij deze danken voor de fantastische 20 jaar lange samenwerking. De komende tijd zal ik mij volledig werpen op mijn nieuwe restaurant. En in 2014 heb ik nieuwe televisieplannen bij SBS.”

De hele zomer lang programmeert VTM in het weekend 'De Keuze van Piet', de meest memorabele afleveringen uit 18 seizoenen 'SOS Piet' volgens de chef zelf. Komend najaar komen Piet en VTM nog een laatste keer met een 'SOS Piet'-boek.