Op weg naar L.A.

28/01/2010 - 06:00

Pascale probeert samen met An en Yazmine hun gerenoveerd appartement met handelspand te verkopen omdat ze naar L.A. trekken. Jo gaat dan weer op zoek naar een huis in de buurt van Halle voor Greet en Antoine.

Dromen najagen

Pascale Naessens, expert Peter Vermeulen en interieurontwerper Christophe Aertssen gaan aan de slag in Antwerpen, vlakbij het Stadspark. Daar baat An (27) al vier jaar een beautysalon uit. Ze woont in het appartement in hetzelfde pand. Haar allerbeste vriendin Yazmine werkt bij An in de zaak. Ze is er kapster. Nu hebben de twee dames hele andere plannen. Ze willen hun leven helemaal omgooien, want ze vertrekken samen naar Los Angeles om er hun dromen na te jagen. An wil er studeren en werken als visagiste in de filmindustrie. Ze heeft al contacten met Hollywood-acteurs zoals de beroemde Owen Wilson, met wie ze een leuke tijd doorbracht in het Zuidfranse Saint-Tropez. Kapster Yazmine is ook zangeres en danslerares. Zij probeerde met “Maak je gek” al een hitje te scoren in eigen land, maar de showbizz aan de overkant van de oceaan lonkt en ook Yazmine wil in Amerika carrière maken. Om die American Dream waar te maken, wil An haar gerenoveerd appartement met handelspand verkopen. 'TV Makelaar' zet de woning en de werkplek van An en Yazmine in de kijker.

Ma petite Flamande

Jo’s zoektocht naar een huis heeft deze keer een bijzonder Belgisch tintje. Greet (32) is Vlaamse, Antoine (28) is Waal. Zij is marketing manager voor een lingerieproducent en hij is piloot op een Franse vliegschool, vlakbij Parijs. Het koppel leerde elkaar kennen toen ze in Walibi werkten. Intussen zijn ze verloofd en ze plannen om dit jaar te trouwen. Greet en Antoine beschouwen zichzelf als een typisch Belgisch koppel. Greet beseft maar al te goed dat Vlamingen en Walen erg verschillende culturen hebben. Met haar schoonvader kan ze daar lange discussies over voeren. Maar desondanks klikt het bijzonder goed.
Ook Antoine heeft alleen maar lof over wie hij “Ma petite Flamande“ noemt. Tijdens zijn werkweek in Parijs, deelt hij een huis met vier andere mensen. Greet werkt in Antwerpen en huurt een huisje in Mechelen. Het is allemaal een beetje complex, en het koppel wil graag samenwonen in een eigen huis, dat zo goed mogelijk gelegen is in functie van hun werkplek. En als de één in Parijs werkt en de ander in Antwerpen, dan begrijp je dat dit geen evidente zaak is…
Na veel wikken en wegen hebben Greet en Antoine besloten om in de brede buurt van Halle op zoektocht te gaan. De regio is behoorlijk duur en tot nu toe konden ze daar hun droomhuis nog niet vinden. Hopelijk kan Jo hen een woning laten zien die precies past.

Mijn droomhuis

In de rubriek “Mijn droomhuis” bezoekt TV Makelaar een gigantische loft in Antwerpen, met maar liefst 1.800 vierkante meter woonruimte.

Ontdek meer over TV Makelaar

Nieuwe fragmenten

tv makelaar programma infomatie

Al zes seizoenen lang volgde TV het reilen en zeilen van de Vlaamse vastgoedmarkt. Het nieuwe seizoen houdt ook heel wat uitdagingen in voor Jo De Poorter.  Zal hij er opnieuw in slagen om voor zo weinig mogelijk budget, zo veel mogelijk eisen in te willigen en net dat éne vastgoedpareltje vinden waarnaar onze kandidaten zo naarstig op zoek zijn? Zoals altijd staat architect Peter Vermeulen het 'TV Makelaar'-team bij met raad en daad. Een onafhankelijke correcte schatting van een woning is tenslotte de beste basis om een verkoopprijs te bepalen. Zijn kritische blik laat niets onopgemerkt. Ligging en een degelijke basisstructuur blijven voor hem het belangrijkste. Kortom: wie er aan denkt een woning te verkopen of op zoek is naar een eigen droomwoning, kan heel wat opsteken van 'TV Makelaar'!

Extra

Andere programma's