Met royals op de latten

17/02/2010 - 12:00

-Veel royals gaan skiën tijdens de krokusvakantie. Royalty neemt u mee naar het mondaine Zwitserse ski-oord Crans Montana; dé place to be voor royals, adel en supersterren.
Prinses Astrid en ook de groothertog van Luxemburg hebben er al jaren hun eigen chalet waar ze de wintervakantie met hun gezin doorbrengen. 
De Belg Eric Jolly kon in Crans Montana ook zijn levensdroom realiseren; de bouw van het eerste vijsterrenhotel; ‘Le Crans Hôtel’.

 
-De nummerplaten van de Belgische royals en toppolitici. Wie heeft welke nummerplaat en waarom rijden vips met meerdere nummerplaten rond?
Minister van staat Herman De Croo toont ons z'n nummerplatenverzameling.

-In het Waalse Ciergnon hebben Afghaanse asielzoekers hun intrek genomen in een appartement van koning Albert. De appartementen zijn patrimonium van de Koninklijke Schenking. Royalty peilt in Ciergnon of de inwoners van de gemeente de koning en de koningin vaak zien. Het koningspaar heeft er een immens domein waarop het kasteel van Ciergnon staat.

Ontdek meer over Royalty

Nieuwe fragmenten

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.

Extra