Valentijn in Royalty

11/02/2010 - 16:47

Deze week zien we hoe Koningin Paola en prinses Claire opnieuw op stap trekken als beste vriendinnen.
Daarnaast gaat 'Royalty' in Londen thuis op bezoek bij prinses Esmeralda, de halfzus van koning Albert.

Op Valentijnsdag gaan we na hoe anders dan vroeger de liefdesbanden zijn van onze royals.
Pas sinds een kleine honderd jaar worden er ook aan de koningshuizen liefdeshuwelijken gesloten. Vraag is of die huwelijken ook gelukkkiger zijn dan de vroegere verstandshuwelijken?

En de Antwerp Diamond trade fair;  Geven rijke mannen diamanten voor Valentijn? Hoeveel geven ze er aan uit? Wat zijn de meest gevraagde vormen en juwelen? Zijn er trends? Wie zijn de klanten? Van gewone stervelingen tot  royals…en wat zijn de smaakverschillen tussen de Europese royals en die van het Midden Oosten?

Ontdek meer over Royalty

Nieuwe fragmenten

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.

Extra