De vtm-site biedt een RSS-feed aan van de items die op de homepage staan, en een RSS-feed om het Nieuws te volgen. Zo ben je altijd direct op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

Wat is een RSS-feed?
RSS staat voor "Really Simple Syndication", simpel abonneren dus, en is gebaseerd op de XML-taal. Zo'n feed kan je lezen in een speciaal programma, een RSS-lezer, en met sommige browsers. Sites die RSS aanbieden herken je aan een oranje of blauw logo. Het resultaat is dat je onmiddellijk van de laatste nieuwtjes op de hoogte wordt gehouden.

Wat is een RSS-lezer?
Een RSS-lezer houdt de RSS-feeds bij van de sites die jij kiest. Het lijkt op een mailprogramma: links zie je de verschillende sites die je toevoegde, aan de rechterzijde vind je de recentste headlines per site terug en een inleidende tekst
(foto hieronder: vtm via een RSS-lezer).

Een RSS-lezer downloaden
Gratis RSS-lezers kan je downloaden via FeedReader, Ampheta Desk en Syndirella.

Hoe voeg je de RSS-feed van vtm toe?
De RSS-feed van vtm kan je in je RSS-lezer toevoegen via deze URL: http://www.vtm.be/rss/rss.php. Die pagina is onleesbaar in de meeste browsers, het is dan ook niet de bedoeling die zo te openen: een RSS-reader brengt de informatie van verschillende sites immers gestructureerd naar je toe.

Indien je het Nieuws uit binnen en buitenland op de voet wil volgen, voeg dan deze RSS-feed toe: http://www.vtm.be/rss/nieuws.php

Direct op de hoogte van de nieuwigheden op vtm.be
Van zodra er een nieuw of aangepast item op de homepage staat, word je daarvan op de hoogte gebracht via de RSS-lezer. Je hoeft dus niet telkens naar de homepage te surfen om nieuwtjes te consulteren. Indien het item je interesseert kan je probleemloos doorklikken vanuit je RSS-lezer om het volledig bericht op de vtm-site te consulteren.

Vragen, opmerkingen? webmaster@vtm.be