Paassoep

01/09/2009 - 00:00

Lekker voorjaarssoepje.

Benodigdheden voor 4 personen

1 pakje diepvriesspinazie, 2 hardgekookte eieren, 1 kippebouillontablet, 25 gram boter, 3 eetlepels bloem, 2 1/2 deciliter koffieroom, peper, zout, nootmuskaat, boter

Bereidingswijze

- Kook de eieren.
- Zet een pan met 2 1/2 deciliter water, de spinazie en het bouillonblokje op.
- Laat de spinazie als ze ontdooid is, 5 minutendoorkoken.
- Giet af maar bewaar de bouillon.
- De boter smelten in de pan, bloem erdoor roeren en even doorwarmen.
- Giet er in 1 keer de bouillon bij.
- Roer tot er een dik gebonden saus ontstaat.
- Laat deze 2 minuten doorkoken.
- Verdun de saus beetje bij beetje met de koffieroom.
- Doe hierbij de spinazie en breng het op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Laat de soep nog 5 minuten trekken.
- Pel en halveer de eieren in de lengte.
- Wip de dooiers eruit.
- Prak ze fijn en vermeng ze met peper, zout en 3/4 eetlepels boter.
- Vorm hiervan kleine balletjes en leg ze in de eiwithelften.
- Vul 4 kommen met soep en laat in elke kom een ei drijven.

Ontdek meer over Archief