Televisiezenders slaan handen in elkaar voor herdenkingsplechtigheden busramp

19/03/2012 - 16:39

De televisiezenders slaan de handen in elkaar voor de captatie en de uitzending van de herdenkingsplechtigheid voor de slachtoffers van de busramp in Lommel en de begrafenisplechtigheid van de slachtoffers in Leuven.

De televisiezenders gaan samenwerken om de herdenkingsplechtigheden voor de slachtoffers van het busongeluk in Zwitserland in beeld te brengen. Eén, vtm, VT4, RTBF, RTL, TV Limburg, ROB-tv, TV OOST en AVS maken gebruik van hetzelfde televisiesignaal, waar ze zelf commentaar aan toevoegen. Er is ook internationale interesse om de plechtigheden uit te zenden.

De uitzendingen op Eén, vtm en VT4

 Vtm, VT4 en Eén brengen op woensdag 21 maart vanaf 10.15 uur rechtstreeks verslag uit van de herdenkingsplechtigheid in Lommel. Bij vtm is er Extra Nieuws ‘Het Afscheid’ met commentaar van Het Nieuws-anker Dany Verstraeten. In VRT Nieuws live op Eén verzorgt VRT-journalist Björn Soenens het commentaar bij de plechtigheid.

Op donderdag 22 maart brengen Eén, vtm  en VT4 vanaf 10.45 uur rechtstreeks verslag uit van de begrafenisplechtigheid in Leuven, die plaatsvindt in de Sint-Pieterskerk en op grote schermen wordt getoond op de Grote Markt van Leuven. Journaal-anker Jan Becaus levert commentaar voor VRT Nieuws live op Eén, Dany Verstraeten verzorgt het commentaar bij vtm. VT4 zendt de beide plechtigheden integraal uit.

Je kan de uitzendingen ook integraal bekijken via de livestream op vtm.be.

Ontdek meer over Meer

Meer video's van Meer