Peter Bossaert is aangesteld tot nieuwe CEO van de VMMa

De Raad van Bestuur van de Vlaamse Media Maatschappij heeft vandaag Peter Bossaert aangesteld tot CEO van het bedrijf. De Raad heeft tevens gekozen voor een nieuwe aanpak waarbij alle audiovisuele activiteiten voortaan aangestuurd worden met een overkoepelende visie, strategie en structuur. 

Deze vereenvoudigde organisatiestructuur houdt dus in dat Peter Bossaert leiding zal geven aan zowel de televisie- als de radioteams, en dat de functies van algemeen directeur televisie en algemeen directeur radio verdwijnen. Erwin Deckers wordt aangesteld als directeur strategie. In deze nieuwe functie wordt Erwin Deckers, in overleg met de programma- en marketingdirectie, verantwoordelijk voor de strategie en invulling van alle televisie- en radiomerken van de Vlaamse Media Maatschappij. De nieuwe organisatie wordt meteen doorgevoerd. De Raad van Bestuur wenst Erwin en Peter veel succes in hun nieuwe functie. 

Peter Bossaert is 45, en studeerde handelsingenieur aan de UA. Na 5 jaar Unilever (diverse marketing- en salesfuncties) en 3 jaar Campina, kwam hij in 1997 naar de Vlaamse Media Maatschappij om er de reclameregie te leiden. In 2000 werd Bossaert aangesteld als algemeen directeur van de radioactiviteiten. In die rol zal hij een jaar later, samen met Bert Geenen, Erwin Deckers en Sven Ornelis, Q-music opstarten. In 2005 wordt in Nederland Noordzee FM van het Nederlandse Talpa van John de Mol overgenomen, en omgebouwd tot Q-music Nederland. In 2007 wordt 4FM eveneens van Talpa overgenomen, en een jaar later geherlanceerd als JOE fm. Bossaert is tot vandaag algemeen directeur Qgroup (Q-music en JOE fm) en Q-music Nederland. Hij blijft in zijn nieuwe functie ook leiding geven aan Q-music Nederland, een 100% dochter van De Persgroep.  

Erwin Deckers is 41 en studeerde Communicatiewetenschappen aan de VUB. In 1992 gaat hij tijdens zijn studies als stagiair aan de slag bij Radio Donna waar hij later producer, DJ en productieverantwoordelijke wordt. In 2000 stapt Deckers samen met Bert Geenen en Sven Ornelis over naar de Vlaamse Media Maatschappij en wordt er Station Manager van het nog op te richten Q-music. Tot 2008 presenteert Deckers samen met Sven Ornelis de ochtendshow van de zender. In 2003 wordt hij programmadirecteur van Q-music, in 2005 van Q-music Nederland en in 2007, als 4fm wordt overgenomen, overkoepelend programmadirecteur van Qgroup. Naast deze functie is Erwin Deckers sinds begin 2011 ook verantwoordelijk voor alle marketing- en digitale activiteiten van Qgroup.

Meer video's van Meer