De verbouwduo's gaan aan de slag in Deurne

14/05/2012 - 14:08

De vier verbouwduo’s die nog in de running zijn bij Operatie Renovatie verhuizen samen met het mobiele verbouwersdorp naar Deurne. Hier moeten ze opnieuw elk één kamer verbouwen. Maar er is wel een verschil met de vorige locaties.

In de Unitas tuinwijk in Deurne zijn er namelijk twee te renoveren huizen. In het ene huis woont Eulalie, een jonge eigenzinnige lerares. Het andere huis is dat van een koppel tweeverdieners met drie kleine kinderen. Deze keer mogen de duo’s hun te renoveren kamer zélf kiezen. En dit doen ze volgens een welbepaalde volgorde. Na het huis in Gent staan Stijn en Evelyn bovenaan de rangschikking. Zij mogen dan ook eerst hun kamer kiezen. Daarna is het aan Gert en Gunter, dan zijn Peter en Leentje aan de beurt. Salvatore en Angelina bengelen onderaan de rangschikking en moeten vrede nemen met de kamer die overblijft. De duo’s zullen goed moeten nadenken over de ruimte die ze gaan renoveren want per huis valt er een kamerprijs te verdienen. Komt daar bij dat de verliezers van iedere woning in de volgende aflevering tegen elkaar moeten strijden om in Operatie Renovatie te blijven.

Salvatore en Angelina mochten hun kamer niet kiezen en zijn daar niet gelukkig mee. Er wacht creatief expert Dirk dan ook de zware taak om hen opnieuw te motiveren. Gert en Gunter daarentegen moeten getemperd worden. Zij besluiten immers de richtlijnen van Eulalie zeer ruim te interpreteren. Ze nemen hierdoor een groot risico en beseffen dat het erop of eronder is. Gelukkig krijgen de duo’s snel antwoorden op hun vragen tijdens een Skype-sessie met de gastgezinnen.

Dinsdag 15 mei om 21.35

 

Ontdek meer over Archief