'Operatie Renovatie' trekt naar Gent (24/04)

23/04/2012 - 11:03

De verbouwkaravaan van Operatie Renovatie bereikt het Oostvlaamse Gent. Hier woont de familie Deleu. Karel en Isabel vangen naast hun eigen vier kinderen sinds 20 jaar ook pleegkinderen op. In dit huis is het dus àltijd druk en schiet er geen tijd over om zelf de handen uit de mouwen te steken. Gelukkig is deze taak op het lijf geschreven van onze vijf verbouwduo’s.. 

Zij krijgen in de woning van Karel en Isabel elk één kamer én enkele richtlijnen toegewezen. Al snel wordt duidelijk dat er in dit Gentse rijhuis nog heel veel werk is. De mannen van de Kempen moeten deze keer de badkamer onder handen nemen, maar dat ziet Gunter niet zitten. De kleine, onpraktische ruimte prikkelt op geen enkele manier zijn creativiteit. Hij zit dan ook met de handen in het haar. Hetzelfde geldt voor Peter en Leentje. Dochter Liesbeth wil onder het schuine dak van de zolderkamer immers een hemelbed.

Maar dat is niet alles, want de verbouwers krijgen ook onverwacht nieuws. Niet alle duo’s zullen immers meegaan naar het volgende huis. Op basis van de punten die de vorige gastgezinnen gaven zal één duo de verbouwwedstrijd nà dit huis moeten verlaten. De duo’s die onderaan de rangschikking bengelen zetten dus nu maar beter hun beste beentje willen ze het volgende huis halen. De twee duo’s van de Kempen hoeven zich geen zorgen te maken. Zij zitten safe en dàt moet gevierd worden, met alle gevolgen van dien…

Dinsdag 24 april om 21.35

Ontdek meer over Archief