Hooggespannen verwachtingen (13/03)

12/03/2012 - 13:37

In Dilbeek geven de vijf verbouwduo’s van Operatie Renovatie nog steeds het beste van zichzelf om hun kamer tijdig klaar te krijgen. Maar dan doet koning winter onverwacht zijn intrede en dat blijft niet zonder gevolg. De temperaturen dalen tot onder het vriespunt en de schilder- en plamuurwerken van de duo’s komen zwaar in het gedrang. Er is maar één oplossing: de duo’s moeten zo snel mogelijk hun verwarming aansluiten. Als dat niet gebeurt legt werfleider Carlo de werken stil. Dit zorgt voor spanningen onder de verbouwers. Peter en Leentje – die de living renoveren – moeten drie verwarmingen installeren en dat betekent voor hen veel meer extra werk. Zullen ze slagen in hun verwarmings-missie? Zal de temperatuur in het huis de noodzakelijke 8 graden halen? Of legt Carlo de werken onverbiddelijk stil? 

Verder krijgen de duo’s voor het eerst de kans om met het gastgezin te spreken. Voor de familie wordt er eindelijk een tipje van de sluier opgelicht want zij kunnen de duo’s vragen stellen over hun verbouwing. Maar ook de verbouwers krijgen weer extra informatie van het gastgezin en dat zorgt bij sommige duo’s opnieuw voor twijfel… 

Voor de verbouwduo’s is er weinig nachtrust. De meesten werken tot diep in de nacht om een paar uur later weer naar hun normale dagtaak te vertrekken. En dat is niet alles. Ze krijgen ook nog een boodschap van het gastgezin. Want na het gesprek met de duo’s moet er hen toch het één en ander van het hart. In wie gelooft het gastgezin rotsvast? Wie heeft hun vertrouwen gewonnen? En wie moet zich dringend herpakken? 

Dinsdag 13 maart om 21.35

Ontdek meer over Archief