Een verbouwduel in 'Operatie Renovatie' (08/05)

08/05/2012 - 14:21

In de vorige aflevering van Operatie Renovatie leverden de kandidaten hun kamer op aan de familie Deleu, die in Gent woont. Alle kamers waren klaar, behalve de badkamer van Gunter en Gert. Zij verloren door de voetkwetsuur van Gunter te veel tijd. Toch is het gastgezin in de wolken met hun nieuwe thuis. De duo’s namen veel risico’s en die sloegen gelukkig allemaal aan. Een winnaar kiezen voor de kamerprijs is dan ook bijzonder moeilijk. En dat is niet alles. Het gastgezin moet ook punten geven en daar hangt deze keer veel vanaf.

De twee duo’s die onderaan de nieuwe rangschikking bengelen, komen immers in aanmerking voor eliminatie. Eén van hen zal Operatie Renovatie definitief moeten verlaten. Wie dat wordt, zullen ze uitvechten in een onderling verbouwduel. Hiervoor keren de twee duo’s terug naar het huis van Karel en Isabel, want in deze woning zijn nog twee identieke kamers die dringend aan renovatie toe zijn. Beide duo’s krijgen hiervoor welgeteld vier dagen de tijd. Ze kunnen er dus maar beter snel aan beginnen. Maar daar heeft niet iedereen evenveel zin in.

De andere duo’s hebben meer geluk. Zij zijn vrijgesteld van het duel en kunnen vier dagen lang genieten van welverdiende rust in hun eigen huis. De duellisten daarentegen moeten het onderste uit de kan halen want deze keer wordt hun renovatie beoordeeld door creatief expert Dirk en werfleider Carlo. En er staat veel op het spel. Welk duo gaat door naar het vijfde en laatste project en wie moet Operatie Renovatie voorgoed verlaten?

Dinsdag 7 mei om 21.30

Ontdek meer over Archief