De kapel krijgt een laatste likje verf (03/04)

Operatie Renovatie heeft nog steeds zijn tenten opgeslagen in het Westvlaamse Wielsbeke. In de kapel van Maya en Diederik zijn de verbouwduo’s intussen halfweg de renovatiewerken. Tijd dus dat het gastgezin laat weten in welk duo ze blindelings vertrouwen hebben en in wie helaas... niet.

Maar er is geen tijd om bij de pakken te blijven zitten want in Wielsbeke worden de meubelen geleverd. Bij Peter en Leentje wordt de keuken geleverd en ook geplaatst. Maar voor het zover is worden de keukenkasten tijdelijk gestockeerd in de living. Dit tot ergernis van Salvatore en Angelina. Zij kunnen nu niet verderwerken en vrezen hierdoor de deadline niet te zullen halen.

Ook bij Roy en Alexander zijn er irritaties. Die hebben niet alleen te maken met de moeilijke plaatsing van hun badkamertegels. Ook de generatiekloof tussen vader en zoon zorgt voor spanningen. In de hal daarentegen hebben Gunter en Gert geen tijd voor ergernissen. De Kempenaren werken als gekken verder. En dat is nodig want ze staken bij aanvang van de werken immers (te) veel tijd in hun partners … en die verloren tijd moeten ze nu inhalen willen ze hun kamer tijdig afkrijgen. En dat is niet alles. Deze vrolijke vrienden nemen in hun hal ook nog eens een groot risico want één muur schilderen ze volledig zwart. En daar hebben alle andere duo’s wel een mening over. Benieuwd wat het gastgezin zal vinden.

Dan zitten de renovatiewerken in Wielsbeke erop en keren Maya en Diederik terug naar hun kapel. Wie haalde de deadline en wie niet? Welke kamer is dus tot in de puntjes gerenoveerd en welke kamer is helaas niet af? Herkennen Maya en Diederik hun eigen huis nog? Wat vinden ze van de gewaagde zwarte muur van Gunter en Gert? En wie wint de felbegeerde 3.000 euro?

Dinsdag 3 april om 21.35