De duo's gaan aan de slag in Montenaken

10/04/2012 - 09:57

In Operatie Renovatie bereikt de verbouwkaravaan intussen al zijn derde halte: Montenaken. In deze Limburgse gemeente wacht de vijf verbouwduo’s een uitdaging van formaat: de ruwbouw van Alena en Nicolas. Al twee jaar lang woont dit koppel in een onafgewerkt huis. En dat is niet alles. Al die tijd wonen ze om veiligheidsredenen gescheiden van hun vijfjarig dochtertje Margaux. Alena en Nicolas snakken dan ook naar een woning waar ze opnieuw als één gezin kunnen samenleven.

Er wacht de verbouwduo’s dus een loodzware taak. Gunter en Gert zijn alvast van plan de renovatie in dit huis helemaal anders aan te pakken. Onafgewerkte kamers zijn vanaf nu geen optie meer. Stijn en Evelyn zijn na Wielsbeke in winnersmood.

De duo’s krijgen opnieuw een kamer én richtlijnen toegewezen. Wanneer ze de ruimtes in het echt zien zijn ze zwaar onder de indruk: hier is nog flink wat werk. Gelukkig krijgen ze opnieuw hulp van creatief expert Dirk Meylaerts. En dat is nodig want vooral de living van Stijn en Evelyn is een echte hersenbreker. In de kinderkamer staan Peter en Leentje ook voor een uitdaging: een zolderkamer mét mezzanine. En er is nog géén trap. Peter laat zich echter niet afschrikken. Halverwege de werken krijgen de duo’s weer de kans om te skypen met het gastgezin.

Dinsdag 10 april om 21.35

Ontdek meer over Archief