Ontwerpen voor Tim Van Steenbergen

Het Designerhuis telt nog 5 bewoners. Deze week ontmoeten zij ontwerper Tim Van Steenbergen voor een exclusieve opdracht. Zij mogen 2 dagen neerstrijken in het atelier van deze topcouturier om een ontwerp te maken dat past in zijn zomercollectie. Voor sommige designers is dit een godsgeschenk, voor anderen een hele opgave…

Vrouwelijke elegantie

Als ontwerper benadrukt Tim vooral de vrouwelijke elegantie en streeft hij altijd naar perfectie. Daardoor heeft hij intussen klanten als Rihanna, prinses Claire en Jennifer Lopez. Zelfs in Barbie’s kleerkast hangt een jurk van de hand van deze meesterontwerper.

Tims belangrijkste raad voor de Designers is dat ze ‘naar de stof luisteren’. Daar doen ze ook alle 5 heel erg hun best voor, maar het blijkt niet zo vanzelfsprekend te zijn. Vooral als je - zoals Marco- een zeer eigenzinnig stofje kiest. Het verplicht hem om op dag 2 helemaal opnieuw te beginnen.

Wedstrijd komt in beslissende fase

Zowat 48 uur na het geven van de opdracht, verwelkomt Evi de Designers op hun achtste catwalk. De wedstrijd is daarmee in een beslissende fase gekomen. Kunnen ze die stress aan? Kan Gianni nog eens verrassend uit de hoek komen? Heeft Amanda genoeg technische ervaring voor dit soort van handwerk? Bevestigt Elles haar sterke prestaties van de voorbije opdrachten? Houdt Dirk vast aan zijn typische stijl? En vindt Marco het gepaste tegengif voor de grillen van zijn stof?

De jury beslist welk ontwerp het best past bij de zomercollectie. Zoals steeds, zijn dat: Christophe Coppens, Ann Claes en Veerle Windels. Uiteraard zit Tim Van Steenbergen zelf aan hun deskundige zijde.