Ontwerpen voor moeders en dochters

De opdracht van vorige week deed voor het eerst dit seizoen een man sneuvelen. Na het vertrek van Glenn, gaat het nu nog tussen Elles, Amanda, Gianni, Basten, Dirk en Marco. Er wacht deze zes alweer een verrassing van formaat. Wanneer ze Evi ontmoeten in een filiaal van modeketen JBC, vertelt zij hen dat ze deze week in duo voor duo’s zullen werken! De klanten deze week zijn immers bekende dames met hun dochter: Bieke Illegems en Mila, Maya Detiège en Tine, Marlène de Wouters en Emily.

Ontwerp moet zo in JBC rekken kunnen

Ann Claes - vast jurylid en Chief Buying Officer van JBC- vervolledigt de nieuwe opdracht: ontwerp per duo twee silhouetten die rechtstreeks in de rekken van JBC zouden kunnen hangen. De designers zijn duidelijk blij met hun nieuwe opdracht en met hun gelegenheidsmodellen. Moeilijker verloopt het samenwerken in koppel. De duo’s Elles/Basten en Gianni/Amanda worstelen om een stijl te vinden waarin elk teamlid zich kan vinden.

Wanneer Marlène en Emily ’s avonds het atelier bezoeken voor een eerste pasbeurt, kunnen Basten en Elles hen nauwelijks wat voorschotelen. Bieke krijgt dan weer haar twijfels over Gianni’s flexibiliteit, maar ze probeert hem toch gerust te stellen. Enkel Marco en Dirk, spelen perfect op elkaar in. Maya en Tine stralen dan ook wanneer ze hun alvast eerste ‘catwalkstapjes’ oefenen.

Moeders en dochters jureren mee

Kan Dirk hierdoor zijn derde overwinning op rij binnenrijven? Maar vooral: welk duo slaagt erin haar klanten gelukkig te maken? Want deze week mogen ook Bieke, Marlène, Maya én hun dochters hun mening geven over wie volgens hen de beste designer is. Maar de eindbeslissing blijft bij de jury en die bestaat zoals elke week uit Christophe Coppens, Ann Claes en Veerle Windels.

DINSDAG 19 JANUARI 2010 OM 20.40 UUR