" Danone is een icoon van kwaliteit en voedselveiligheid, zowel voor de consumenten als voor ons."

Getuigenis van een partner-melkveehouder uit Basse-Normandie.

DQSE, een voorloper in engagement

In 1997 introduceerde Danone het ´Danone Quality Security Environment´ charter. Hiermee moedigt Danone alle partijen in de keten aan om zich goede veeteeltpraktijken eigen te maken en omeen goede hygiëne en voedselveiligheid te garanderen. Om dit extra kracht bij te zetten versterkt Danone haar gezondheidsinspecties op alle niveaus van de melkproductie.

Ons systeem van melkophaalgebieden

Voor zijn melktoevoer heeft Danone vaste melkophaalgebieden in een reeks boerderijen in de buurt van zijn fabrieken. Zo kan Danone u kwaliteitsmelk garanderen en nauwgezet de hele zuivelketen beheren tot aan de bron. Van alle producten die we in onze fabrieken produceren, kunnen we de herkomst van de melk exact bepalen. Klik hier om te achterhalen waar uw Danone-producten gemaakt worden. U vindt de fabriek terug, de regio en enkele van de melkveehouder die achter uw yoghurt schuilgaan. Als u de barcode van uw Actimel, Danacol of Gervais Drink ingeeft, komt u misschien wel terecht bij een van de 235 Belgische melkveehouders die verse melk leveren aan onze fabriek in Rotselaar.

 

Wist u dat... ?

Wist u trouwens al dat in België meer dan 20.000 koeien of 235 boerderijen instaan voor uw Actimel, Danacol en Gervais Drink? Elk jaar zamelt Danone in België alleen 160 miljoen liter melk in. De melk wordt dagelijks van de boerderijen naar de fabriek gebracht. Zo´n 35.000 analyses per jaar garanderen de kwaliteit. U snapt het al: het mankeert onze melkveehouders, melkploegen en medewerkers in Rotselaar niet aan inspanning, noch aan enthousiasme om u de beste verse melk te garanderen.