Oeps! Léonard vergeet begrafenis Fabiola

13/11/2015 - 13:42

Royalty-presentator Jo De Poorter praat met de aftredend aartsbisschop André Léonard (75) over zijn band met het koningshuis. Tijdens het interview vergeet hij dat hij aanwezig was op de begrafenis van koningin Fabiola.

Wanneer Jo De Poorter de aartsbisschop een vraag stelt over de begrafenis van koningin Fabiola op 12 december vorig jaar, krijgt Léonard een black-out. “Ik was er niet. Ik was in het buitenland”, meent hij. Vreemd, want op de archiefbeelden van Royalty verwelkomt de aartsbisschop zelfs alle genodigden vooraleer kardinaal Danneels het van hem overneemt.

Zondag ziet u de al dan niet goede band tussen de aartsbisschop en het Paleis.

Royalty om 18u20 bij VTM.

Ontdek meer over Royalty

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.