Noorse kinderen op vleermuizenjacht

21/09/2015 - 18:41

Prinses Ingrid Alexandra (11) en prins Sverre Magnus (9) zijn in het bos, vlakbij hun huis in Skaugum, op vleermuizenjacht gegaan. De kinderen van de Noorse kroonprins Haakon en Mette-Marit hadden er in 2011 tientallen vleermuiskasten opgehangen. Het gaat goed met de vleermuizen in Skaugum, concludeerden broer en zus. Ze controleerden alle kastjes met behulp van vleermuisdeskundige Jeroen van der Kooij. Vleermuizen zijn beschermde dieren in Noorwegen. Rond Skaugum komen veel verschillende soorten voor. Volgens het Noorse koningshuis vond Ingrid Alexandra vooral de dwergvleermuis schattig, hoewel ze volgens de prinses wel stinken. (Bron Kungahuset.se)

Ontdek meer over Royalty

Nieuwe fragmenten

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.

Extra