Rob Vanoudenhoven presenteert dit najaar 'Nonkel Mop'

Wie er de laatste weken de actualiteit rond heeft gevolgd, is mee... De klassieke mop is met uitsterven bedreigd, er worden alsmaar minder moppen verteld. De professoren die de onderzoeken uitvoerden, trekken aan de alarmbel, want het uitsterven van de mop betekent ook het verdwijnen van een hele vertelcultuur. 

Televisiezender VTM en productiehuis Dedsit willen daarom het tij doen keren en de mop van zijn ondergang redden. Tegelijkertijd willen we de oeroude kunst van het vertellen van grappen herwaarderen. De opdracht luidt: de mop weer dichter bij de mensen brengen. Het einddoel is uiteindelijk het aanleggen van een grote moppenencyclopedie met de beste moppen die Vlaanderen rijk is. Welke de beste moppen zijn, mogen de kijkers beslissen, maar belangrijker is, dat het hen aanzet om ze zelf verder te vertellen.

Gastheer en ‘moppenambassadeur’ Rob Vanoudenhoven verzamelt dit najaar in het nieuwe VTM-programma 'Nonkel Mop' daarom elke week een wisselend panel van vier vertellers rond tafel, die zullen putten uit het gigantische moppenarchief van onze cultuur. 

Rob neemt het verdwijnen van dit stukje cultureel erfgoed serieus en zet er met graagte zijn schouders onder: "Enkel in de wereld van de mop is alles mogelijk: een eekhoorn aan de toog; een konijn bij de bakker; een timmerman aan de hemelpoort en een telefooncel in het midden van de woestijn. Niks zo plezierig om gezellig samen te zitten met vrienden en te lachen met de moppentappers van de groep. Dat mag niet verloren gaan. Dat moeten we stimuleren. Een mop goed vertellen, is een kunst, daar ben ik van overtuigd. Onze vertellers zullen hun rol dan ook met verve vervullen. Een goede mop levert het bewijs dat je geen professionele komiek moet zijn om grappig te zijn…"

Voor Rob wordt het een druk najaar waarin hij opnieuw te zien zal zijn als jurylid in 'Belgium’s Got Talent' én als gastheer van 'Nonkel Mop'. Rob kijkt er naar uit : “Het zijn twee totaal verschillende programma’s, maar ik voel mij bij beiden zeer goed. Leuke, entertainende tv om naar uit te kijken.”