Dochter Tine schakelt de hulp in van Pascale Naessens

03/02/2011 - 10:01

Brigitte huwde zo’n 30 jaar geleden en kreeg 4 kinderen. Intussen zijn het allemaal twintigers, en net wanneer Brigitte aan een nieuw hoofdstuk zou beginnen, liep haar huwelijk op de klippen. In één klap moest de vrouw  niet alleen een emotionele krop doorslikken, maar ook haar huis in De Klinge bij Sint-Gillis-Waas verkopen omdat er zich tussen de 4 muren teveel herinneringen bevinden. Aangezien het ruime huis in het dorpscentrum al een jaar te koop staat zonder resultaat, schakelt dochter Tine de hulp van Pascale Naessens in. Door de grote handelsruimte op het gelijkvloers, heeft het huis een pak mogelijkheden, en die willen Pascale en stylist Christophe extra in de verf zetten.

Een budget van 500.000 euro
Veertien jaar geleden kochten Rik en Helga een herenhuis op het Antwerpse Zuid, wellicht een natte droom voor velen die dromen van een prachtwoning in de Scheldestad. Intussen hebben Rik en Helga twee kinderen, en ze vinden hun mooie huis niet langer praktisch. De vele trappen maken huishoudelijke taken complex of vermoeiend en het gezin mist vooral een grote tuin waarin hun kinderen kunnen ravotten. Bovendien hebben ze steeds meer last van de typische stadsproblemen: parkeerplaats zoeken na een vermoeiende werkdag, veel rondrijden en weinig groen in de directe omgeving. Rik en Helga hebben dan ook beslist de stad in te ruilen voor een landelijke woning tussen Antwerpen en Mechelen. Jo mag op stap met een budget van 500.000 euro, maar dat wil niet zeggen dat hij daarvoor moeiteloos een paleisje tussen de velden vindt.

Een sterk staaltje renovatiekunst
In de Oost-Vlaamse Denderstreek leverde architect Christan De Haas van ‘De Bouwerij’ een sterk staaltje van bouw- en renovatiekunst af. Hier werd een bestaand huis letterlijk herboren, want een verouderde woning transformeerde hij in een nagelnieuwe villa die de woonbeleving van de 21ste eeuw op een perfecte manier uitstraalt.

Ontdek meer over TV Makelaar

Nieuwe fragmenten

tv makelaar programma infomatie

Al zes seizoenen lang volgde TV het reilen en zeilen van de Vlaamse vastgoedmarkt. Het nieuwe seizoen houdt ook heel wat uitdagingen in voor Jo De Poorter.  Zal hij er opnieuw in slagen om voor zo weinig mogelijk budget, zo veel mogelijk eisen in te willigen en net dat éne vastgoedpareltje vinden waarnaar onze kandidaten zo naarstig op zoek zijn? Zoals altijd staat architect Peter Vermeulen het 'TV Makelaar'-team bij met raad en daad. Een onafhankelijke correcte schatting van een woning is tenslotte de beste basis om een verkoopprijs te bepalen. Zijn kritische blik laat niets onopgemerkt. Ligging en een degelijke basisstructuur blijven voor hem het belangrijkste. Kortom: wie er aan denkt een woning te verkopen of op zoek is naar een eigen droomwoning, kan heel wat opsteken van 'TV Makelaar'!

Extra