Niko's bier Gust komt écht op de markt!

 

Hoera! Niko opent de deuren van zijn eigen brouwerij! Samen met Mieke begint hij aan een nieuw hoofdstuk en brengt hij de blonde Gust op de markt. En zoals dat wel vaker het geval is, gaan fictie en realiteit ook deze keer hand in hand. Gust verschijnt vanaf maart 2016 ook echt in de rekken zodat iedereen kan proeven! 

De kleur zit goed, het bier is fris en helder, heeft een mooie parel, een goeie volle geur”, vertelt Niko. In maart wordt Gust gelanceerd in de reeks en op hetzelfde moment zullen de flessen van 33cl en 75cl exclusief bij Delhaize te koop zijn. Gust is een bier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 7,8%. De beste mout en zorgvuldig uitgekozen hopsoorten, geven het een heel eigen aroma.

Met de opening van zijn eigen brouwerij ziet Niko een kinderdroom uitkomen. Die droom begon eind 2015 toen zijn oog viel op een verlaten brouwerij, waar hij kennismaakte met de voormalige brouwerij-eigenaar Gust. De twee bereidden de heropening van de brouwerij tot in de puntjes voor, tot het noodlot enkele dagen geleden toesloeg en Gust overleed aan een hartaanval. Niko komt er dus alleen voor te staan, samen met Mieke. Wordt de brouwerij een succesverhaal voor hen? En kan hun relatie het nieuwe leven aan?