De eerste gasten komen langs

Na weken van hard labeur is de bed & breakfast eindelijk klaar. Maar vooraleer de gastgezinnen en vrienden van Osuna een kijkje kunnen nemen tijdens de openingsreceptie en de eerste gasten ontvangen worden, zal Casa Zarzarrosa grondig worden geïnspecteerd. Dat is een opdracht voor Antonio Moreno Gomez, decoratiespecialist en interieurarchitect uit Sevilla, en voor Kurt Bostyn, kwaliteitsmanager bij Thomas Cook.

Elk om de beurt moeten de vier duo’s, die nog in de running zijn om hun Andalusische Droom te realiseren, de experten een rondleiding geven in de bed & breakfast, toelichtingen geven bij hun concept en er hen van overtuigen dat de kamer die zij hebben afgewerkt voorzien is van alle faciliteiten en het mooist ingericht is. 

Alle koppels beseffen dat de rondleiding zeer belangrijk is, vooral omdat het rapport van de experten zal meetellen bij de volgende dorpsraad. Indruk maken is de boodschap en dus wil Stefan de details benadrukken zoals de fles cava en de snoepjes ter verwelkoming van de gasten, de Spaanse magazines die zijn aangekocht en de kaarten van Osuna. Zijn echtgenote Geertrui vraagt zich luidop af of dit wel nodig is…

Tamara en Stef praten tijdens het bezoek van de experten in geuren en kleuren over de Zuid-Franse invloeden die ze naar Osuna hebben gebracht en geven de dubbele verklaring voor “Taste”, de naam die ze aan hun kamer hebben gegeven. 

Samir en Soraya hebben op hun beurt Arabische toetsen gecombineerd met Spaanse invloeden, waardoor hun kamer een sprookjesachtige sfeer uitstraalt. En in de suite van Eddy en Fabienne belanden de experten in een oase van rust. Enjoy the difference… 

De experten vragen de koppels ook uit over de prijzen die ze zullen vragen, de catering die ze gaan aanbieden aan de gasten, hun integratie in Osuna en ze moeten hun visie toelichten. Of ze het er goed vanaf brengen, weten ze niet want de experten laten niet in hun kaarten kijken.