Nieuwe fictiereeks 'Spitsbroers' in de maak

Begin april 2014 starten VTM en productiehuis deMENSEN met de opnames van een nieuwe fictiereeks, met de steun van het Mediafonds van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF). Spitsbroers wordt een lichtvoetige dramareeks die zich afspeelt in de arena van het Belgische voetbal.

In Spitsbroers spelen broers Dennis en Alan Moerman de hoofdrol. Zij koesteren beiden dezelfde droom : profvoetballer worden. Wanneer één van de broers wordt ingelijfd door een topclub en het tot een succesvolle spits schopt, ontdekt hij de glamoureuze maar soms ook verraderlijke wereld van het topvoetbal. De andere broer moet ondertussen op zoek naar een nieuwe manier om iets van zijn leven te maken, nu diens voetbaldroom aan diggelen is geslagen. De familie Moerman ontdekt dat voor succes een prijs betaald moet worden: is de broederliefde groter dan de lokroep van het geld en de roem? De broertjes Moerman worden in Spitsbroers allebei volwassen, maar op een radicaal andere manier.

De regie van deze nieuwe reeks zal in handen zijn van Gijs Polspoel (Danni Lowinski, Red Sonja) en Jeroen Dumoulein (Zone Stad, Aspe, LouisLouise). De reeks werd bedacht door journalist Kristof Hoefkens, broer van Carl Hoefkens, voormalige kapitein van Club Brugge en meervoudig international.

Kristof Hoefkens maakt als scenarist ook deel uit van de vaste writer’s room van de reeks. De serie is dan ook doorspekt met waargebeurde anekdoktes uit de voetbalwereld, maar is niet autobiografisch noch een portret van de Hoefkens-broers. Hun band en voetbalpassie is wel de inspiratie geweest om hierover een fictieve reeks te schrijven. Kristofs medescenaristen zijn : Michel Sabbe (Jes, Swooni), Bart Vaessen (Quiz Me Quick, Zuidflank) en Steve De Wilde (Quiz Me Quick, Zuidflank).

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de scenario’s. Vervolgens gebeuren de castings en vanaf april 2014 wordt er gefilmd. Antennedatum wordt later meegedeeld.