Nieuwe fictiereeks 'Amateurs' op komst bij VTM

29/04/2013 - 09:35

Deze zomer starten VTM & Caviar met de opnames van de nieuwe fictiereeks 'Amateurs', met o.a. Jonas Van Geel en Stany Crets. Jonas Van Geel vertelde hierover bij Manneke Paul.

'Amateurs' is een tragikomische reeks over een amateur-toneelgezelschap, waarin vriendschap en oprechte naïviteit hand in hand gaan, vol warme personages en herkenbare situaties.

Jan Delvo is al jaren de enthousiaste bezieler van het toneelgezelschap in kwestie. Wanneer hij met enige trots zijn deurenkomedie ‘De Malheur van de Facteur’ voorstelt, zit voorzitter Jos blijkbaar op andere plannen te broeden. Hij wil, na dertig jaar, nog één keer alles uit de kast halen om te dingen naar een selectie bij het Koninklijk Landjuweel, dé nationale wedstrijd voor beste amateurtheater. Kosten noch moeite worden gespaard en Jos besluit een bekende professionele regisseur in te huren, namelijk Stany Crets, die in de reeks een duistere versie van zichzelf speelt. Stany wordt hartelijk ontvangen door alle leden van het gezelschap, maar zijn komst valt bij Jan Delvo in minder goede aarde…
Jonas Van Geel speelt de rol van Tim Delvo, de jongste zoon van Jan, en acteur in het toneelgezelschap.

Jonas Van Geel: “Grote verhalen van kleine mensen en de kleine kantjes aan grote ambities. De uiteindelijke constatering dat we in het leven allemaal amateurs zijn... beter zou ik 'Amateurs' niet kunnen omschrijven...”

Jonas Van Geel speelt niet enkel een belangrijke rol in de reeks. Hij stond ook mee aan de basis van het project. Het scenario wordt immers geschreven door Jef Hoogmartens, met medewerking van Jonas Van Geel en Steve Aernouts. Frank Van Passel (die ook het jong geweld coachte), zal instaan voor de regie van 'Amateurs'. Hij regisseerde ondermeer reeds 'De Smaak van De Keyser', 'Terug naar Oosterdonk', 'Het Varken van Madonna', 'Villa Des Roses' en 'Manneken Pis'.

Frank Van Passel: “Charlie Chaplin zei ooit: We zijn allemaal amateurs, we leven niet lang genoeg om iets anders te worden. Deze reeks is een ode aan élke amateur in wat dan ook. Een ode aan het leven dus.“

Caviar, het productiehuis dat o.a. 'Clan' en 'Connie & Clyde' realiseerde, alsook tal van films waaronder 'SM Rechter', 'Smoorverliefd' en 'Bo', zal de reeks produceren.