Niels Destadsbader presenteert dit najaar nieuw dansprogramma bij VTM

Niels Destadsbader ruilt na de zomer Ketnet voor VTM waar hij dit najaar zijn eerste programma gaat presenteren. Het gaat om een nieuw dansprogramma waarbij bekende koppels zich op de dansvloer wagen. Voor VTM betekent dit de komst van een beloftevolle televisiepersoonlijkheid. Bij Ketnet wensen de collega’s hem alle succes en zijn ze blij dat Niels de zomer lang nog afscheid neemt van de kijkers, met de nieuwe programma’s Pingwin en Copa Ketnet.

Niels Destadsbader: “Ik wil eerst en vooral de mensen van VRT zeer hard bedanken. Zij hebben mij de afgelopen jaren veel kansen gegeven en dankzij hen sta ik waar ik nu sta. Maar nu is het tijd voor een nieuw verhaal bij VTM. Een verhaal waar ik heel hard naar uitkijk.”

Ricus Jansegers, programmadirecteur VTM: “Wij geloven zeer sterk in Niels. Hij is één van de televisiebeloftes in Vlaanderen. Dit najaar komt hij voor de eerste keer aan zet met de presentatie van een nieuw, groots dansprogramma. Voor VTM betekent hij een mooie aanwinst bij onze sterke mix aan schermgezichten.”

Wouter Quartier, netmanager Ketnet: “Met Niels zien we een van onze jongens de wijde wereld intrekken, vanuit Ketnet wensen wij hem daarbij alle succes. Het is hier dat hij zijn eerste stappen heeft gezet, met glansrollen in Amika en De Elfenheuvel, maar ook als presentator en wrapper. Samen met onze Ketnetters zagen we een beloftevol talent zichzelf helemaal ontpoppen. Overigens hoeven we Niels nog niet meteen te missen. We kijken er naar uit hoe hij komende zomer een sportieve strijd aangaat met zijn collega-wrappers in Pingwin en onze kijkers op de hoogte zal houden van het WK voetbal in Copa Ketnet.”

 

Over Niels

Presentator, acteur en zanger Niels Destadsbader (Deerlijk, 1988) steekt voor het eerst zijn neus aan het venster in 2007, dan geeft hij gestalte aan Suske in verschillende Suske en Wiske-theaterproducties. Gastrollen in Familie en Spring leiden al vlug tot een hoofdrol, in de Studio100-serie Amika. Zijn zangtalent wordt eveneens opgemerkt, en beloond met een finaleplaats in het programma Steracteur Sterartiest. Verschillende singles volgen, waaronder Hou je me vast.

Tegen 2009 is Niels uitgegroeid tot een vaste waarde bij Ketnet. Als zogenaamde wrapper presenteert hij tijdens weekdagen en de liveshows in het weekend, Ketnet King Size. Kunnen ook op de diensten van Niels rekenen: De Sinterklaas-intrede Hij komt, hij komt en de talentenjacht Junior Eurosong. En uiteraard blijft hij ook acteren, voor Ketnet in De Elfenheuvel. Al leert het grote publiek de jonge acteur kennen als Ronaldinho in de laatste twee seizoenen en de langspeelfilm van F.C. De Kampioenen. Vanaf de zomer van 2013 is Niels één van de vaste DJ’s op MNM. Als presentator verruimt Niels Destadsbader verder z’n horizon, voorjaar 2014 met De Eregalerij, en dat belooft dit najaar nog meer het geval te zijn met het nieuwe dansprogramma bij VTM.

Niels is sinds 2011 ook één van de vaste gezichten van Café Flamand; een initiatief van Miguel Wiels en Peter Van de Veire waarbij in een steeds wisselende bezetting op evenementen en festivals door heel Vlaanderen klassiekers uit de Vlaamse muziekgeschiedenis worden gebracht.