Dit probeer je beter niet thuis!

19/02/2015 - 19:14

Wij slikken doorgaans liever geen naalden in, dat laten wij liever over aan Nicholas!

Ontdek meer over Nicholas

Nicholas

Nicholas heeft na zijn eerste reeks met street magic tricks de grenzen van zijn werkterrein of liever zijn speelterrein verlegd. Met dezelfde cool gaat hij nog steeds de straat op om argeloze voorbijgangers te verrassen, maar hij zoekt dit keer ook zijn nieuwe tv-collega’s en artiesten op in tv-studio’s, vlak voor of na een optreden. Ook bij hen blijkt Nicholas dezelfde symptomen op te wekken: uitpuilende ogen, een mond die openvalt en kreten van verbazing en verwondering.

Hij bezorgt de ‘bomma’ van ‘Familie’ bijna een hartstilstand, doet Natalia krijsen van ongeloof en brengt Kristel, Karen en Josje van K3 totaal in de war met een magisch cadeau.
Op ‘Tomorrowland’ gaan ze dit keer niet enkel uit de bol voor de fantastische acts en dance beats maar ook voor wat Nicholas doet verdwijnen, verandert of uit het niets tevoorschijn haalt. Hij gaat zelfs op audiëntie bij de ongekroonde koningen van het festival, Dimitri Vegas & Like Mike en bezorgt hen een magic break voor hun optreden.
Nicholas steekt de oceaan over en vliegt naar Las Vegas. Vegas is niet alleen ‘the world capital of entertainment’, maar ook een bedevaartsoord voor goochelaars. Alle groten der aarde hebben hier opgetreden of treden er nog op: David Copperfield, Siegfried & Roy, David Blaine, Penn & Teller enz. Nicholas ontmoet er een paar van zijn grote voorbeelden maar verspreidt ook zijn eigen magic mojo in en rond de woestijnstad.
In Antwerpen, Luik, Keulen en Londen gaat Nicholas een paar van zijn vrienden-goochelaars opzoeken, elk met hun eigen goochelspecialiteit. Overal waar hij komt, scant Nicholas de omgeving op zoek naar dingen waar hij zijn publiek mee kan verrassen. Het maakt niet uit of dat publiek nu een andere goochelaar is, een klas vol studenten of een topvoetballer tussen zijn trainingen door. Nicholas neemt ze allemaal mee op een magische trip die ze niet snel zullen vergeten. 

Wie is Nicholas?

Misschien wist je het nog niet, maar Nicholas is niet geboren in België. Hij is geboren in Jeddah, gelegen in Saoedi-Arabië. Hij groeide wel op in het gezellige stadje Brugge. Van kleins af aan was Nicholas gepassioneerd door street magic. Hij oefende dag en nacht om zijn goocheltechnieken te verbeteren en zijn eigen stijl te creëren.
Nicholas verhuisde ook voor enkele jaren naar Tenerife. Daar toonde hij zijn goocheltrucs voor het grote publiek. Uiteindelijk kon hij ons Belgenland niet missen en is hij terug gekeerd. Momenteel studeert hij Psychologie in de studentenstad Leuven. De lessen helpen Nicholas om mensen te lezen.
Wat is het doel van Nicholas? Simpel! Mensen verbazen, verwonderen en een reactie uitlokken bij deze mensen. Volgens hem is goochelen op straat heel interessant. Je weet nooit hoe mensen gaan reageren op de act. Het is onmogelijk om omstandigheden te controleren, spannend!
Het televisiesprookje van Nicholas begon in ‘Belgium's Got Talent’. Keer op keer verwonderde hij de jury en het publiek. Hij viel spijtig genoeg af in de halve finale maar nu is hij helemaal terug met zijn eigen programma!