My Name Is… Bram Van Deputte presenteert en Kelly Pfaff jureert

Nadat vorig jaar de Vlaamse Lana als Lady Gaga en de Nederlandse Merante als Amy Winehouse tot winnaressen werden bekroond van ‘My Name is…’, gaat vtm samen met RTL4 in Nederland, ook dit seizoen weer op zoek naar de beste imitatie van een muzikaal idool. Bram Van Deputte, bekend van JIM en de Dagshow, zal zich samen met zijn Nederlandse co-presentatrice Nicolette Van Dam, die eerder al ‘My Name is…’ presenteerde, ontfermen over de kandidaten.

Bram Van Deputte, ‘nieuw’ in de wereld van talentenjachten, kijkt alvast uit naar dit nieuwe avontuur. "Zelf kan ik hoegenaamd geen enkele noot, laat staan een halve, juist zingen. Maar net daarom heb ik het grootste respect voor mensen die dat wel kunnen. Deelnemen aan zo'n wedstrijd is een serieuze uitdaging en ik ga met heel veel plezier de kandidaten begeleiden op hun muzikale tocht.”  Bram geeft de potentiële kandidaten nu al goede raad: “Smijt jezelf volledig! Dan kan je achteraf geen spijt hebben dat je er misschien toch niet alles aan hebt gedaan.” Ook over zijn Nederlandse co-presentatrice is Bram enthousiast: “Ik heb het afgelopen jaar het geluk gehad om elke dag aan de slag te mogen naast knappe en leuke dames: An, Evi en Anke. En met Nicolette Van Dam zet ik die lijn gewoon verder. Ik weet niet wat ik heb gedaan om dat te verdienen, maar mij hoor je niet klagen!"

Bij ‘My Name is…’ mogen de kandidaten zelf kiezen welk idool ze imiteren, maar er is één voorwaarde: kunnen zingen én dansen is een must. De wedstrijd is toegankelijk voor kinderen en volwassenen en deelnemen kan individueel of in groep. De vierkoppige vakjury bestaat uit Kelly Pfaff, musicalproducent Albert Verlinde, zangeres – en jurylid/coach in X-Factor 2008 – Do en Junior Eurovisiesongfestival winnaar Ralf Mackenbach. De jury zal gedurende vijf weken de prestaties van de deelnemers beoordelen. Vanuit hun achtergrond kunnen ze zich elk toeleggen op hun eigen vakgebied. Ralf Mackenbach kennen we van het vtmKzoom-programma ‘Doe-de-Dance’. Ook dit najaar zal hij een prominente rol spelen bij deze kidszender. Kelly Pfaff weet als geen ander hoe het is om in de kijker te staan. Kelly en haar familie worden al 10 jaar gevolgd in het vtm-programma ‘De Pfaffs’. Door haar opleiding aan het ‘Koninklijk Ballet van Vlaanderen’ zal ze zich als jurylid van ‘My Name is…’ bovenal concentreren op de gehele act van de kandidaat. “Iedereen kan wel horen of iemand vals zingt of niet, maar wat voor mij écht belangrijk is, is de geloofwaardigheid van een kandidaat”, vertelt Kelly. Maar natuurlijk zal Kelly ook letten op de muzikale kunsten van de performers. Muziek is namelijk, na dans, haar tweede passie. Zo kreeg ze onder andere de kans om drie jaar lang om met Studio 100 samen te werken voor een aantal musicals. Ze treedt bovendien regelmatig op als DJ en ook haar echtgenoot Sam Gooris heeft al een lange muziekcarrière achter de rug. 

De juryleden zullen in een aantal auditierondes de beste kandidaten selecteren. De winnaars van deze voorrondes strijden uiteindelijk tegen elkaar in een live finale. Wie wordt dit jaar dé Beyoncé, Adèle, Rihanna of Bruno Mars? Wie komt er met zijn performance het dichtst bij zijn of haar idool? Antwoorden op die vragen komen we dit najaar bij vtm te weten.