Moerkerke: "Ik vind dat je veel te veel drinkt"

14/03/2016 - 12:21

In ‘Moerkerke en de Mannen’ gaat Cathérine Moerkerke morgen op pad met drie mannen die hun leven laten of lieten bepalen door alcohol. Eén van hen is Patrick De Meyer (52) uit Aalst. Hij ziet alcohol als een versterking van zijn artistiek talent. Hij werkte als producer en songschrijver mee aan acts zoals Technotronic en 2 Unlimited, maar is nu aan lager wal geraakt.

Patrick is zich bewust van de gevaren van alcohol, maar hij houdt ervan om in een roes te leven. Wanneer Cathérine hem voorstelt om in behandeling te gaan, wil hij daar dan ook niks van weten. “Nu ben je aan het overdrijven”, antwoordt hij daarop. “Het is leuk dat je probeert, maar het gaat je niet lukken om me zo ver te krijgen. Want geloof het of niet: ik heb het in de hand.”

'Moerkerke en de Mannen', dinsdag om 21.50 uur bij VTM.

Ontdek meer over Moerkerke en de mannen

Nieuwe fragmenten

Moerkerke en de mannen

In Moerkerke en de Mannen stapt Telefacts-gezicht Cathérine Moerkerke acht weken lang als vrouw telkens binnen in een andere mannenwereld. Ze volgt mannen met een bijzonder verhaal, en is heel nieuwsgierig naar zaken waar ze als vrouw zelf maar weinig van begrijpt, zoals het celibaat bij priesters. Direct, recht op de man af, maar altijd charmant krijgt Cathérine in haar reportages heel wat mannentongen los, en dat levert verrassende portretten op.