Moedeloze maar ook mooie momenten

21/04/2016 - 11:39

In 'Alloo in de Psychiatrie' gaat Luk Alloo langs bij enkele patiënten die de instelling intussen hebben verlaten. Hoe heeft hun leven zich verdergezet, en hoe voelen ze zich bij hun vertrek? Vanavond om 21u10 in Alloo in de Psychatrie.

Ontdek meer over Alloo in de Psychiatrie

Meer video's van Alloo in de Psychiatrie

Nieuwe fragmenten

Over Alloo in de Psychiatrie

België is wereldwijd één van de koplopers in het opnemen van patiënten in psychiatrische instellingen. Luk Alloo liep twee jaar lang mee in een Vlaamse instelling en sprak er heel open en zonder taboes met dertig patiënten. In Alloo in de Psychiatrie belicht hij de verhalen van mannen en vrouwen die 1, 5, 10, 20 jaar en langer in de psychiatrie verblijven na een burn-out, een depressie, een psychose of een neurose.

In de periode tussen mei 2014 en maart 2016 portretteerde Luk Alloo dertig psychiatrische patiënten in het Psychiatrisch Centrum Caritas van Melle. Stuk voor stuk mensen met psychiatrische kwetsbaarheden die ondersteund, verzorgd en behandeld worden om ooit terug een stap te zetten in de maatschappij. De getuigen spreken heel eerlijk over hun ziektebeeld, de impact van de aandoening op hun leven, de gevolgen voor de verhoudingen met hun familie en werk, de inzichten en de toekomst. In Alloo in de Psychiatrie wordt het taboe doorbroken.