Tieners in de ban van de Maues-indianen

De ouders en tieners zijn nu 2 dagen gescheiden. Hoewel de Maues-indianen een televisie en gsm’s hebben, maken hun eenvoudige levensstijl, verbondenheid met de natuur en sterk groepsgevoel indruk op de tieners. En de jongeren kunnen het ook goed met elkaar vinden.

In het regenwoud hebben de ouders het niet makkelijk door de korte nachten en het weinige eten. Hun nachtrust wordt ook nog eens verstoord door een jaguar die zich ophoudt rond hun kamp. Wanneer de nachtwaker alarm slaat, is iedereen in hoogste staat van paraatheid. Maar ook overdag zitten de ouders niet stil. Hun gids Rambo leert hen de nodige trucjes om het er in het Amazonewoud goed van af te brengen. De ouders weten maar al te goed dat ze de lessen later nog hard nodig kunnen hebben én naar de herkansing kunnen worden gestuurd. Vooral Karin maakt zich hierover zorgen wanneer een oriëntatietocht door de jungle niet loopt zoals gepland. De omstandigheden in de jungle maken duidelijk de nodige emoties los, zorgen voor spanningen maar versterken uiteindelijk ook de band tussen de ouders.

Ook de tieners laten bij de Maues-indianen zien wat ze waard zijn tijdens de verschillende rituelen die de indianenkinderen moeten afleggen om als volwassen te worden beschouwd. Vorige week lieten alle tieners tijdens het mierenritueel al zien dat ze belangrijke beslissingen durven nemen. Ze besloten toen allemaal om deel te nemen aan het pijnlijke ritueel. Nu wacht hen een ander ritueel waarbij ze moeten laten zien dat ze mentaal sterk in de schoenen staan.