Ouders en tieners worden gesplitst

In de miljoenenstad Manaus staan de duo’s voor de zogenaamde groene hel. Voor het eerst gaan ze echt het Braziliaanse regenwoud intrekken. Maar er wacht hen nog een verrassing, want de ouders en tieners zullen worden gesplitst. De komende 4 dagen gaan de ouders en tieners hun eigen weg.

De tieners zien de splitsing als een kans om zich te bewijzen, maar toch maken sommigen zich zorgen. Zo vreest Hanne dat ze bij de andere tieners op minder begrip zal kunnen rekenen voor het feit dat ze vegetariër is. Raf maakt zich dan weer zorgen over zijn vader Peter. Die voelde zich de voorbije dagen niet al te best en moet nu de jungle in.

Rob neemt de tieners mee naar de Maues indianen. De stam zal de tieners inwijden in de rituelen die hun eigen kinderen moeten doorstaan om als volwassen te worden beschouwd. Met name het Tucandeira-ritueel wekt Rob en de tieners zorgen wanneer hen duidelijk wordt dat mieren met een sterk gif er een rol in spelen. De ouders wacht een zware survivaltrek doorheen het leefgebied van de jaguars. In het regenwoud zal moeten blijken hoe sterk de groep is en hoe solidair de ouders zijn zonder hun kinderen in de buurt.