Op jacht in de brousse

Rob verblijft met de 6 resterende duo’s nog steeds bij de Matisindianen. De Matis leven van de jacht en hebben nog niet zo lang geleden contact gelegd met de Westerse wereld. De indianen verbazen zich over hoe sommige Vlaamse ouders en tieners met elkaar omgaan. Zij verwachten immers van hun kinderen dat ze zo snel mogelijk hun plan weten te trekken in de jungle. Ze storen zich dan ook aan de in hun ogen overdreven bezorgdheid en betutteling door de moeders Karin en Marianne.

Alle duo’s moeten nog één keer laten zien wat ze waard zijn in de brousse en gaan met de Matis op jacht. Zelfs de vrouwen mogen pijl en boog in de hand nemen en dat wordt niet voor iedereen een even groot succes. Raf z’n vader, Peter, laat dan weer zien dat hij wel op z’n plaats is bij de indianen en niet van de honger zal omkomen in de jungle.

Voor de duo’s wordt het ook de laatste nacht in het Braziliaanse regenwoud. De volgende dag gaat de reis immers verder richting de bewoonde wereld en Peruaanse grens en daar is iedereen wel blij om. Voor één duo zal de missie echter hier bij de Matis eindigen. De indianen willen immers 2 duo’s laten herkansen en het duo dat het er het slechtste vanaf brengt reist niet verder. Voor de 2 tieners die moeten bewijzen dat ze een goede leerling zijn geweest, wordt het een zenuwslopende test.