'Missie Amazone' wordt geen plezierreisje

De 9 ouder & tiener-duo’s landen na een vermoeiende vlucht in Belem. Expeditiebegeleider Rob Vanoudenhoven neemt direct de touwtjes in handen en de duo’s staan voor het eerst aan de oevers van de machtige rivier. Een dikke tegenvaller, want het is al stekendonker. Maar toch, hier begint hun avontuur: een expeditie van de monding naar de bron van de Amazone, meer dan 6500 km door één van de meest onherbergzame streken op aarde.

De volgende ochtend staat er al direct een zware survivaltraining op de agenda. De soldaten van majoor Cunhaneta, een gespecialiseerde jungle eenheid van het Braziliaanse leger, verwachten de duo’s om 5 uur ‘s ochtends op het strand. Al van bij het eerste contact met de soldaten begint het bij iedereen te dagen: dit wordt geen plezierreisje. Doordat de groep te laat op de afspraak is, komen ze al snel in de problemen. De boten lopen vast, maar ze moeten koste wat het kost bij de majoor geraken.

Na een uitputtende tocht komen ze uiteindelijk aan bij de majoor. Helaas, tijd om even te bekomen is er niet. De majoor start onmiddellijk met de survivaltraining. En er is meer. Hij en zijn mannen houden iedereen in de gaten om te bepalen of ze wel geschikt zijn om deel te nemen aan deze onderneming. Wie de majoor er niet kan van overtuigen uit het juiste hout gesneden te zijn, loopt het risico de missie te moeten verlaten.

Wanneer de training er op zit, deelt majoor Cunhaneta zijn verdict mee aan Rob. 2 duo’s hebben zich niet voldoende bewezen. De majoor heeft een extra beproeving voor hen klaar. Zij moeten in de jungle overleven met een minimum aan middelen, tot hij hen komt halen…