Leven bij vissersfamilies

Met een Amazoneboot gaat het vanuit Parintins richting Catalao, een drijvend dorp op de Amazone dat wordt bewoond door vissersfamilies. De bootreis moet 30 uur gaan duren, maar eerst zorgt een nachtelijke storm voor vertraging en daarna levert een zandbank nog flink wat problemen op. Het is uiteindelijk nacht wanneer de duo’s het dorp bereiken.

Ieder duo belandt voor 24 uur bij een vissersfamilie. De gezinnen wonen in kleine huisjes op de Amazone en leven van de visvangst. Voor de ouders en tieners valt hier heel wat te leren want vis is een belangrijke voedselbron voor de komende weken. De gastvrijheid van de vissers raakt iedereen.

Voor vader Patrik, een fervent visliefhebber, wordt het verblijf bij de vissers een feest. Zijn dochter Lori deelt jammer genoeg niet echt zijn passie. Vader Lieven staat met zijn dochter Hanne dan weer voor een uitdaging: Hanne is namelijk vegetariër. Haar opvattingen zijn moeilijk te rijmen met de levensstijl van de vissers maar toch zet ze zich beetje bij beetje open voor hun manier van leven. Het verblijf bij de vissers doet ook Katrien en Axelle goed want moeder en dochter brengen steeds meer begrip voor elkaar op.

De duo's die de missie willen verderzetten zullen de burgemeester en vissers ervan moeten overtuigen dat ze voldoende hebben opgestoken van hun gastfamilies. Wie niet kan overtuigen krijgt nog een herkansing maar loopt daarmee het risico de missie te moeten verlaten… En het vertrek van één van de duo’s kan wel eens hard aankomen voor de groep die de voorbije dagen steeds meer naar elkaar toe is gegroeid.