De tieners en ouders worden terug herenigd

Het verblijf van de tieners bij de Maues-indianen zit er op. Ze worden ergens langs de Amazone door hun ouders opgewacht. De ene ouder is duidelijk al iets ongeduldiger dan de andere. Vooral voor Karin heeft de scheiding lang genoeg geduurd en ze kan niet wachten om dochter Shauni terug te zien. Hanne kijkt dan weer uit naar het weerzien met haar papa want ondanks hun onstuimige relatie, wil ze heel graag de missie met hem verderzetten.

Het verblijf bij de indianen heeft duidelijk indruk gemaakt op de tieners en hun sobere bestaan en sterke groepsgevoel vielen vooral Yannick op. Daarbij zijn de tieners terecht trots dat ze de twee rituelen die voor de indianen bij het volwassen worden horen, tot een goed einde hebben gebracht.

Bij het weerzien heeft iedereen heel wat te vertellen en de groep krijgt dan ook even de tijd om bij te praten voor de missie wordt verdergezet. Rob krijgt ook te horen of alle ouders en tieners het er goed vanaf hebben gebracht in de ogen van Rambo, de survivalgids van de ouders en Ramau, het stamhoofd van de Maues-indianen. Indien een tiener of ouder in hun ogen nog niet klaar is om de missie verder te zetten, wacht er een herkansing.

Rob wacht de taak om het slechte nieuws te brengen: twee duo’s moeten herkansen. Zij moeten laten zien dat ze het regenwoud samen aankunnen. Er wacht hen een oriëntatietocht door de dichte jungle waarbij ze ook de nacht in het woud moeten doorbrengen. Voor geen van de duo’s is dit een prettig vooruitzicht.