De duo's trekken het Andesgebergte in

Rob en de 5 resterende duo's vliegen naar Zuid-Peru. Vanuit het handelsstadje Puerto Maldonado zullen ze het Andesgebergte intrekken, richting de bron van de Amazone die zich op meer dan 5000 meter bevindt.

In enkele dagen klimmen ze tot boven de 4000 meter. Het wordt steeds kouder en daar hebben de duo’s zich op voorbereid want de hangmatten worden ingeruild voor slaapzakken en er worden warme jassen aangetrokken. De grote vraag voor de start van de klim is hoe iedereen zal reageren op de hoogte. Karin windt er geen doekjes om dat ze bang is fysiek niet sterk genoeg te zijn. Aan wilskracht ontbreekt het haar echter niet. Als het moet klimt ze op handen en voeten naar boven.

Zoals gevreesd slaat de hoogteziekte toe en de klim wordt voor sommigen een hachelijke onderneming. In deze moeilijke omstandigheden wordt het voor sommige ouders en tieners nog maar eens duidelijk wat ze voor elkaar betekenen en hoe de missie naar de bron hen bij elkaar brengt.

Alsof de klim niet genoeg is, moeten de duo’s ook nog aan de lokale bevolking laten zien wat ze waard zijn. In Puerto Maldonado krijgen de duo’s een opdracht van de handelaar Julio. De duo’s moeten aan ruilhandel doen, dé manier voor de arme bewoners uit de bergen om aan verschillende groenten, fruit en andere zaken te geraken. Maar de bergbewoners zijn niet zo’n makkelijke klanten en de duo’s hebben alle mogelijke overtuigingskracht nodig om de opdracht tot een goed einde te brengen. Wie het er niet goed vanaf brengt in de ogen van Julio, wacht een herkansing … en niemand wil, zo dicht bij de bron, de missie verlaten.

Meer video's van Archief