De beklimming van Mount Mismi

Rob heeft met de 2 resterende duo’s, Peter & Yannick en Alexandra & Didier, bijna de bron bereikt. Er rest hen enkel nog de beklimming van de Mismi, de berg in de Andes waaruit de Amazone ontspringt. Ze zullen op deze loodzware tocht begeleid worden door de lokale gids Pedro.

Hoewel beide duo’s aan de klim mogen beginnen, is er maar één duo dat de tocht helemaal tot een goed einde zal kunnen brengen. Welk duo dat is, zal worden beslist tijdens de eerste dag van de beklimming. Zowel Alexandra & Didier als Peter & Yannick zijn heel gedreven om de klim tot aan de bron op 5.200 meter te doen, maar toch maakt iedereen zich zorgen over hoe ze op de hoogte en de ijle lucht gaan reageren. Ze vrezen nog steeds de hoogteziekte die snel kan toeslaan en iemand meteen buitenspel zet.

Didier voelt zich al beter, maar is nog niet helemaal de oude nadat de hoogte hem 2 dagen geleden al ging parten spelen. Het blijft dan ook de vraag of hij in staat is om de klim tot een goed einde te brengen. Gelukkig voelen Peter & Yannick zich sterk genoeg en klaar voor de klim.

In het basiskamp op 4.800 meter zal een cruciale beslissing moeten worden genomen. Welk duo krijgt de kans om tot aan de bron te klimmen? Is één van beide duo’s überhaupt fysiek sterk genoeg en in staat om de missie tot een goed einde te brengen? Alle duo’s die de missie eerder moesten verlaten, rekenen er alvast op en spreken vanuit Vlaanderen Peter & Yannick en Alexandra & Didier moed in.