Mike Verdrengh

Mike Verdrengh (27 januari 1946) is een Vlaams tv-manager, acteur, presentator en diskjockey.


Als kind stond Mike als "voordrachtkunstenaartje" in de jaren '50 al op de BRT televisieset in het programma Ontdek de Ster tijdens het jaarlijkse Radio en Televisiesalon. Bewonderend keek de kleine jongen van tien naar die nieuwe grote magische televisiemachine en naar illustere televisiemonumenten zoals acteur Jef Burm, orkestleider Francis Bay en presentator Toni Corsari.

Mike Verdrengh wilde eigenlijk theateracteur worden. Hij studeerde dan ook in 1967 af aan de Studio Herman Teirlinck. Maar ondertussen maakte hij sinds 65 al programma's voor de BRT-radio. Hij is dat dagelijks blijven doen tot 1988 voor Brt 1, Brt 3, Omroep Brabant, Studio Brussel, Radio Luxembourg en Radio Monte Carlo.

In 1968 werd Mike, zwart/wit, als presentator voor de leeuwen gegooid in het zondagnamiddagprogramma Binnen en Buiten: elke week drie uur live-televisie in de Studio 6 op het Flageyplein met als regisseur Jef Cassiers.

Hij maakte en presenteerde muziekprogramma's zoals Tele Top Tien, Shhbam en Hotel Americain. Spelprogramma's wou hij ook wel eens maken: Rad Van Fortuin, Dubbel Dobbel, Spel Zonder Grenzen zijn er een paar van. En Mike presenteerde ook zijn eigen talkshows: Met Mike in Zee, en later Mike tout court.
In 1970 mocht hij als acteur in luchtige kledij rondhuppelen in Keromar, en later volgden heel wat meer "gestoffeerde" series in het zondagse Made in Vlaanderen...
Zij loopbaan onderging een ingrijpende verandering toen in 1988 de regering besliste dat ook Vlaanderen zich moest aanpassen aan de Europese normen en er commerciële televisie moest komen. Samen met zijn producer/kompaan Guido Depraetere maakte Mike als programmadirecteur de overstap naar het toen nog "niet bestaande" VTM.

Maar ook in de directeurszetel bleef het presentatiebeestje kriebelen. Zondagmatinee, Gouden Ogen, De Vraag van 1.000.000.
Hij stopte in 1996 als "manager" en ging weer acteren, dit keer in langspeelfilms. Erik Van Looy vroeg hem voor zijn film Shades, en hij mocht van Robbe De Hert Boorman spelen in Willem Elsschots Lijmen/Het Been.

Onlangs was Mike op VTM nog te zien in Aspe. Hij is ook voorzitter in De Grote Volksquiz. Sinds 2009 speelt hij één van de hoofdrollen in de serie De Rodenburgs.

Mike Verdrengh is voorzitter van de Vlaamse Televisie Academie, een zenderoverkoepelend initiatief dat in alle onafhankelijkheid prijzen uitreikt aan de Vlaamse televisiesector: De Vlaamse Televisie Sterren.