Zakenmannen in Mechelen en Aalst

Welk restaurant mag openblijven, dat bepaalt de kijker door te stemmen op het restaurant dat volgens hem of haar een tweede kans verdient. Stemmen kan via telefoon, sms of met de rode knop én dat tot het einde van de 19de aflevering, die uitgezonden wordt op dinsdag 4 mei 2010.

In de 19de aflevering van ‘Mijn Restaurant!’ krijgen alle duo’s het rapport van de recensenten Willem Asaert en Jean-Paul Perez, met in detail de punten die elk restaurant kreeg voor keuken, bediening en sfeer. In Mechelen wordt het duidelijk dat ze maar één puntje minder hadden dan Halle. Met een licht andere score waren ze dus misschien niet genomineerd geweest. Jeroen en Isaura zien het in ieder geval als een extra motivatie. Als ze deze nominatie overleven, zijn ze misschien vertrokken voor meer…

Naast het veroveren van stemmen moeten de duo's in Mechelen en Aalst ook vooruit durven kijken. Want wie de nominatie overleeft, moet sterk genoeg staan om die tweede kans met beide handen te grijpen. Daarvoor kunnen ze rekenen op een stevige coaching door onze jury. Opnieuw komen Peter, Christel en Dirk langs in de restaurants om bij te sturen waar nodig.

In Mechelen is Peter aangenaam verrast wanneer hij de keuken binnenkomt. Toen hij hier de vorige keer kwam coachen, lag de keuken er smerig bij. Nu is alles spik en span en kunnen meteen de andere pijnpunten aangepakt worden. In Aalst hebben ze nog altijd een probleem met het feit dat Ken en Karel alletwee in de keuken staan en er geen leiding is in de zaal. Maar de jury heeft een voorstel dat misschien kan werken...

Om de kijker te helpen bij zijn keuze tussen Aalst en Mechelen wordt er ook opnieuw stemadvies gegeven. Dat gebeurt dit keer door vier top-zakenmannen: Patrick De Maeseneire van Adecco, André Duval van het reclamebureau Duval Guillaume, Francis Debeuckelaere van Bacardi-Martini en Jos Linkens van Neuhaus. Ze gaan dineren in de twee genomineerde restaurants en na afloop laten ze weten welk restaurant het volgens hen verdient om open te blijven.