Wie wint de vrijstelling?

De zaalverantwoordelijken Jimmy, Isaura, Silke, Ludo en Ken zijn bezig met hun ronde van Vlaanderen. Ze gaan in alle restaurants langs om ze te beoordelen op keuken, bediening en sfeer. De inzet is een vrijstelling van nominatie. Het restaurant dat die vrijstelling wint kan door de volgende recensenten niet genomineerd worden voor sluiting en blijft sowieso open tot 18 mei 2010.

De ronde gaat verder

Vorige keer werden al de restaurants in Halle, Nieuwpoort en Genk bezocht en de beoordelingen daar waren overwegend positief. Vandaag gaat de rondgang verder, te beginnen met restaurant Kom’Af in Mechelen. Isaura heeft bij de andere restaurants gezien dat de gerechten daar verfijnder zijn en wil dat Jeroen een extra inspanning doet. Maar houdt Jeroen rekening met de opmerkingen van Isaura? Voor Jeroen en Isaura is het bezoek van de anderen in ieder geval een uitgelezen gelegenheid om te laten zien dat ze sinds hun opening gegroeid zijn.

Raakt Aalst op tijd klaar?

Na het bezoek aan Mechelen is er nog één laatste halte: het restaurant in Aalst. Maar Karel en Ken moeten nog één belangrijke voorwaarde vervullen: hun restaurant afwerken én openen. De vrienden slaan iedereen met verstomming wanneer ze in hun opzet slagen. Nauwelijks een week na de andere restaurants gaat ook hun pand open. En om hun integratie in Aalst compleet te maken hebben ze een passende naam bedacht: Karnivale.

Een dag na hun opening krijgen Karel en Ken al het bezoek van de zaalverantwoordelijken om hun prille restaurant te laten beoordelen. Het is de vraag maar of de organisatie in restaurant Karnivale nu al op punt staat… Bovendien staan Karel en Ken beiden in de keuken en moeten ze dus een blind vertrouwen hebben in hun zaalpersoneel…

Wanneer de zaalverantwoordelijken overal zijn langsgegaan, krijgen de duo’s een dvd met de commentaren van de anderen op hun restaurants. Maar ze krijgen ook een verrassing te horen…