Wie overleeft de nominaties?

Vandaag zetten de recensenten hun tocht verder. Wout Bru, 2-sterrenchef en André Poës, voormalig inspecteur bij de Guide Michelin, gingen al langs in Genk en Halle. Vandaag bezoeken ze de 2 laatste restaurants: Aalst en Nieuwpoort.

Voor Karel en Ken en hun restaurant Karnivale, staat er veel op het spel. Zij overleefden al een nominatieronde tegen Kom’Af in Mechelen en dat willen ze nu absoluut vermijden. Maar Karnivale blijft kampen met kinderziektes en het is maar te hopen of ze die zijn weggewerkt wanneer Wout Bru en André Poës voor de deur staan...

De recensenten sluiten hun ronde af in Nieuwpoort. Daar waait er sinds de komst van souschef Gregory een frisse wind door de keuken én de kaart. Ze experimenteren er met de moleculaire keuken en bereidingen met stikstof. Da’s gewaagd en het is maar de vraag of ze daarmee een goeie indruk maken bij onze twee recensenten.

En dan is het tijd voor het verdict van Wout Bru en André Poës. Eén voor één horen de duo’s de commentaren op hun restaurant en die van de anderen. Op het einde wordt er afgesloten met het nieuws waar iedereen op wacht: welke 2 restaurants zijn genomineerd voor sluiting en krijgen nog een week de tijd om hun niveau op te krikken én zoveel mogelijk stemmen te ronselen? Want opnieuw zal het restaurant met de meeste stemmen openblijven. Het restaurant dat de minste stemmen binnenhaalt moet definitief dicht.