Wie moet de deuren sluiten?

De campagne zit er op. Voor Jeroen & Isaura en Karel & Ken wordt het nu bang afwachten, want aan het einde van deze aflevering valt het verdict. En dan zal voor het eerst een duo de deuren van zijn restaurant definitief moeten sluiten.

Jeroen en Isaura hebben het niet makkelijk gehad. Op Jeroen was er al van bij het begin veel kritiek op zijn capaciteiten als chef. Maar het minste wat je kan zeggen, is dat hij is blijven geloven in zijn eigen kunnen en dat hij moedig heeft doorgezet. Ook op Isaura was er kritiek omdat ze zo breekbaar overkwam en niet zelfzeker genoeg was. Maar de voorbije maanden heeft ze aan heel Vlaanderen laten zien dat ze geëvolueerd is en nu stukken zelfzekerder in dezaal staat.

Het verhaal van Karel en Ken is tot nu toe een apart verhaal geweest. Ze kwamen in de wedstrijd als redders van het pand in Aalst en als de vervangers van Catherine en Inge. Meer nog, in een mum van tijd hebben ze hun restaurant geopend, ook al kostte dat enorm veel energie. Toch was daar bij de twee vrienden niet veel van te merken. Ze bleven de eeuwige optimisten en hebben bewezen dat hun vriendschap ijzersterk is.

In Halle, Nieuwpoort en Genk zitten ze niet met sluitingstress. Maar dat wil niet zeggen dat ze daar op hun lauweren kunnen rusten. Zij krijgen een bijzondere proef die de creativiteit van de chefs op de proef zal stellen. Ze moeten uit een uitgebreid bierenassortiment één bier kiezen en een gerecht maken dat daar perfect bij past. Bier maakt de laatste jaren namelijk een opmars in de gastronomie en een menu met aangepaste bieren is even vanzelfsprekend geworden als een menu met aangepaste wijnen. In de 3 niet-genomineerde restaurants komt Wouter Keersmaekers langs om de gerechten te proeven. Hij is de chef van het sterrestaurant “De Schone van Boskoop” en een enorme voorstander van bier in de gastronomie. De chef van het winnende restaurant krijgt een bijzondere beloning: een servcie meedraaien in de keuken van Wouter Keersmaekers.

En dan is het zover … het langverwachte moment. In Aalst en Mechelen komt een bodyguard postvatten aan de ingang, klaar om het restaurant te sluiten. Een groot scherm wordt binnengereden en een dvd opgestart. Rani verschijnt en maakt bekend welk restaurant als eerste dichtmoet en welk restaurant een nieuwe kans krijgt.