Wie gaat rechtstreeks naar de finale?

21/11/2011 - 15:43

De drie duo’s die nog in de running zijn voor de eindoverwinning krijgen een brief van Rani met de aankondiging dat de jury komt én dat de jury de eerste finalist zal kiezen. Yves Desmet, Willem Asaert, Aline Julia en Vittorio Simoni zullen alle restaurants bezoeken en beoordelen. Ze gaan er van uit dat ze nu met drie perfect draaiende zaken te maken hebben en zullen dan ook letten op elk detail. Er bestaat geen twijfel over dat ze streng zullen zijn. Het beste restaurant wordt beloond met een rechtstreeks ticket naar de finale. Deze brief zorgt voor behoorlijk wat stress en opwinding bij de duo’s.

De duo’s hebben één service om indruk te maken op Yves Desmet, Willem Asaert, Aline Julia en Vittorio Simoni. Wie het best presteert mag dus rechtstreeks naar de finale. De vier juryleden komen eerst naar Seaven in Blankenberge. Eef en Michaël hebben de voorbije maanden een opmars gemaakt. In het begin van ‘Mijn Restaurant!’ heeft het lang geduurd vooraleer ze de jury konden overtuigen van hun concept. Maar ze zijn hard blijven werken én geloven in hun kunnen. En samen met chef Raoul zijn ze beetje bij beetje gegroeid. Tot ze door verschillende recensenten zelfs als beste restaurant aangeduid werden. Vandaag moeten ze dat ook bewijzen tegenover van de jury. Wordt het de ultieme bekroning of wordt het een ontgoochelende nederlaag?

Na Blankenberge trekt de jury naar Tongeren, richting Ristorante Antica Locanda. Daniël en Rinaldo waren door de vorige recensenten genomineerd en moesten toen Alaise en Seaven boven zich laten, zowel wat de keuken als de bediening betreft. Vandaag moeten ze die twee dus voorbijsteken om het finaleticket in de wacht te slepen. Rinaldo zal als vanouds al zijn kookduivels moeten ontbinden. Maar ook Daniël zal voor eens en voor altijd moeten aantonen dat hij de zaal onder controle heeft.

Alaise in Ekeren staat als laatste op het menu van de jury. Ook Amber en Elodie hebben een straf parcours afgelegd. Ze zijn als twee bedeesde meisjes begonnen, maar runnen nu samen als bekwame vakmensen hun restaurant. De vraag is of ze nu ook voor eens en voor altijd aan de jury kunnen tonen wat ze allemaal in hun mars hebben.

Na de bezoeken krijgen de drie duo’s samen met hun personeel een DVD te zien met de feedback van de jury. En de beslissing welk duo rechtstreeks naar de finale gaat van ‘Mijn Restaurant!’ op 8 december 2011.

Dinsdag 22 november om 21.35

Ontdek meer over Mijn Restaurant!

Nieuwe fragmenten

Mijn Restaurant! programma informatie

Rani De Coninck geeft afspraak voor het vierde seizoen van Mijn Restaurant!. Aan de basis van het format wordt niet geraakt. Vijf duo’s krijgen in evenveel provincies een prachtig pand toegewezen, waarin ze voor de realisatie van hun culinaire droom strijden. Aan het einde van de rit blijft er één restaurant open. Dat kan zowel een topbrasserie, een klasse-Italiaan of een gastronomisch restaurant zijn. Maar welk concept de duo’s ook kiezen, de culinaire lat blijft zeer hoog liggen want er moet altijd op ‘outstanding’ niveau worden gekookt. Culinair recensent Willem Asaert, foodie Yves Desmet, marketingexpert Aline Juliá en architect Vittorio Simoni, die samen de nieuwe jury vormen, zullen hierover waken en de kandidaten naar de culinaire top coachen.